22 July 2014

PENYIMPAN OMEGA JADI MB?

Kasiaan...kasiaaan...kasiaaaan...mike dah tau dia gila dok ikut buat apa lagi Min? Eloklah ikut nasihat Bonda tu!
Salam 2 all.

Rupanya artikel saya semalam bertajuk D-Day Untuk Khalid Ibrahim menjadi kenyataan. Sekarang sahih MPT PKR bermesyuarat liwat malam semalam untuk mengenepikan Tan Sri Khalid dan mengangkat Wan Azizah boneka Anwar sebagai Menteri Besar Selangor!

Satu soalan besar yang wajib ditanya oleh seluruh umat Melayu-Islam di Selangor, adakah Wan Azizah akan mengarahkan MAIS mengembalikan bibel versi Melayu kepada pendakyah kristian Bible Society Malaysia? Adakah Wan Azizah akan benarkan pendakyah kristian di Selangor mengguna-pakai kalimah Allah! Kerana inilah tuntutan cauvinis DAP terhadap Tan Sri Khalid yang gagal mereka dapat, menyebabkan cauvinis DAP marah kepada Tan Sri Khalid!

Satu soalan besar saya nak tanya Wan Azizah sebelum dia fikir dia layak jadi MB Selangor, dimana jam Omega skandal China-Doll itu? Datuk Eskay telah membuktikan jam Omega itu ada dengan dia, dan telah pun menyerahkannya kepada pihak polis. Tetapi sehingga kini Wan Azizah masih belum menunjukkan dimana jam Omega yang dia dakwa ada dalam simpanannya.

Samada Wan Azizah yang berbohong, atau Datuk Eskay yang berbohong! Tetapi Datuk Eskay sudah kemukakan bukti jam itu ada pada dia! Wan Azizah belum lagi!

Persoalan ini penting bukan kerana rakyat Selangor kemaruk jam Omega itu. Tetapi ianya menimbulkan persoalan kewibawaan, integriti, amanah dan keboleh-percayaan!

Kalau Wan Azizah gagal menunjukkan jam Omega itu, akan timbul persepsi seolah-olah Wan Azizah berbohong! Bahawa Wan Azizah Presiden PKR melindungi suami dia yang juga Ketum PKR yang telah didakwa melakukan kerja maksiat dan mungkar! Adakah Wan Azizah kelak sebagai MB Selangor akan melindungi Anwar sebagai Penasihat Ekonomi Selangor?

Kalau Wan Azizah sanggup berbohong untuk melindungi dan menyembunyikan kemungkaran dan kebatilan, bagaimana mungkin Wan Azizah fikir dia layak menjadi Menteri Besar Selangor?

Pada saya  ini satu penghinaan kepada nilai kemanusiaan & demokrasi, an insult to humanity & democracy. Suatu penghinaan kepada kewarasan kemanusiaan.  An insult to human intelligence!

Pada saya, cadangan perlantikan Wan Azizah sebagai MB Selangor membuktikan 10 perkara berikut:

1. 'Ibu Segala Nepotisma' - Anwar dan pembangkang yang selalu melalak konon UMNO dan BN mengamalkan politik kronisma dan nepotisma sekarang terbukti sebagai cakap tak serupa bikin. Saya hairan melihat PKR menjadi dungu dan bodoh, seolah-olah mereka lupa Wan Azizah adalah bini Anwar Ibrahim. Tidak ada demokrasi dalam dunia ini yang menjadikan jawatan parti atau Kerajaan warisan keluarga. Setahu saya hanya Korea Utara sahaja yang menjadikan jawatan politik sebagai milik keluarga dan boleh dipusakai turun-temurun.

Ini adalah bukti PKR mengamalkan amalan politik nepotisma yang tebal. Ini adalah 'Ibu-Segala-Nepotisma' - Mother of All Nepotisme.

2. Parti Keluarga - Cadangan perlantikan Wan Azizah adalah jelas membuktikan bahawa PKR ini hanyalah parti untuk kepentingan Anwar dan keluarganya. Tidak ada parti politik didunia demokrasi ini, samada di negara maju, mahupun negara mundur yang mana suami menjadi Ketua Umum, isteri Presiden dan anak Naib Presiden.

3. Kepentingan Keluarga - Perlantikan Wan Azizah juga adalah bukti Anwar bukannya meletakkan perjuangan untuk rakyat sebagai agenda parti. Sebaliknya Anwar menjadikan PKR sebagai medan perjuangan untuk kepentingan diri dan keluarganya sahaja!

Saya sangat bersimpati dengan Azmin Ali yang telah begitu banyak berkorban untuk Anwar Ibrahim dan keluarganya. Angan-angan dan cita-cita Azmin untuk menduduki kerusi MB Selangor nampaknya terpadam begitu sahaja. Saya sedih membaca tweet Azmin yang dikatakan sedang berada di Mekah, yang meluahkan perasaannya setelah berita keputusan MPT PKR melantik Wan Azizah sebagai MB Selangor diumumkan oleh Anwar.

Kata Azmin dalam tweetnya - orang gila kuasa sanggup buat apa saja, isteri sendiri pun diperguna untuk capai matlamat. Kesiaan!

Tunggu apa lagi Min, pergilah berunding dengan Dato' Sri Najib. Bawalah sekali rakan-rakan lain yang telah di-kencing oleh PKR untuk mengadakan kerjasama strategik dengan BN. Tidak ada guna lagi duduk mendokong biawak hidup Min. Fikirkan masa depan diri sendiri dan keluarga yop.

4. Demokrasi Lawak Senario - Tindakan PKR melantik Wan Azizah sebagai MB Selangor menjadikan amalan demokrasi negara ini bahan lawak senario negara-negara didunia ini. Suami Ketua Pembangkang Parlimen dan isteri Ketua Kerajaan Negeri! Mungkin rakyat Zimbabwe pun akan terkedu melihat politik PKR ni yop!

5. Khianat Tan Sri Khalid - Habis madu sepah dibuang! Perlantikan Wan Azizah juga adalah satu pengkhianatan kepada Tan Sri Khalid Ibrahim, tokoh korporat yang sanggup berkorban meninggalkan kemewahan dunia korporat dengan memberi sokongan kepada Anwar-Azizah demi sebuah persahabatan. Tan Sri Khalid telah berjaya memperkukuhkan kedudukan PKR dan pakatan DAP-PKR-PAS di Selangor dengan mendapat mandat 2/3 majoriti dalam PRU-13. Setelah berada di kedudukan yang selesa, kini Tan Sri Khalid mahu diketepikan untuk memberi tempat kepada isteri Anwar Ibrahim!

6. Khianat Rakyat Selangor - Perlantikan Wan Azizah sebagai MB Selangor juga adalah satu pengkhianatan kepada rakyat Selangor yang telah memberi mandat 2/3 majoriti kepada kerajaan PKR-DAP-PAS Selangor dibawah pimpinan Tan Sri Khalid. Ini adalah satu pencabulan demokrasi yang tidak boleh dimaafkan oleh rakyat Selangor.

7. Hina Orang Selangor - Perlantikan Wan Azizah juga adalah satu penghinaan kepada orang Selangor kerana "mengimpot" orang luar untuk menjadi MB. Seolah-olah tidak ada orang Selangor yang layak menjadi MB. Selama berpuluh tahun dibawah pemerintahan BN, UMNO sentiasa memastikan jawatan MB dipegang oleh anak jati Selangor. Tan Sri Khalid adalah anak jati Selangor, sedangkan Wan Azizah adalah 'orang luar' berasal daripada negeri kerajaan Lim Guan Eng!

8. Memalukan PAS - Perlantikan Wan Azizah juga membuktikan PKR tidak menghormati PAS, malah memalukan PAS. Kerana sudah menjadi amalan dan pendirian PAS tidak menerima wanita sebagai ketua mereka. Sedangkan Kerajaan PAS Kelantan pernah mengharamkan wanita mewakili Kelantan sebagai Qariah dalam Tilawah Al-Quran. PAS pernah satu ketika melarang kepimpinan wanita duduk atas pentas bersama barisan kepimpinan lelaki. Malahan PAS pernah menjadikan wanita bahan politik dengan mensyaratkan calon PRU mengangkat sumpah talak tiga terhadap isteri masing-masing jika keluar daripada PAS. Sekarang Anwar mahu PAS menerima isterinya sebagai ketua mereka! Ini adalah satu penghinaan kepada PAS!

9. Cacing Nak Jadi Naga - Tindakan Parti Anwar menamakan Wan Azizah sebagai MB membuktikan sikap 'cengkadak naik junjong', 'cacing nak jadi naga'. Ianya bukti PKR langsung tidak menghormati PAS dan DAP yang mempunyai jumlah kerusi lebih daripada PKR.

10. Jawatan MB Hakmilik Parti - Malah tindak tanduk PKR dengan menamakan Wan Azizah sebagai MB sebelum merujuk kepada komponen seolah-olah menjadikan jawatan MB Selangor seperti milik PKR walaupun mempunyai kerusi paling sedikit dalam Pakatan DAP-PKR-PAS!

Apa pun , saya pasti rakyat Selangor khasnya dan rakyat Malaysia amnya sudah nampak pekong politik amalan Anwar Ibrahim dan pakatan DAP-PKR-PAS ini. Di Pulau Pinang, anak Ketum DAP diangkat jadi Ketua Menteri. Di Selangor, bini Ketum PKR dilantik jadi MB. Ini satu isyarat dan bukti yang Allah berikan supaya kita menggunakan akal yang diberi. Kalau ini pun masih tak nampak, saya tak tau isyarat dan bukti apa lagi yang rakyat mahukan daripada Allah.

Allah dah beri akal, fikirkan sendirilah yop!

Dan kepada Tan Sri Khalid, selamatkanlah maruah dan harga diri rakyat negeri Selangor.  Nasihat saya ialah untuk Tan Sri mengadap Ke Bawah Duli Tuanku Sultan Selangor dan menasihatkan Tuanku supaya membubarkan DUN Selangor.

Kembalikan hak menentukan kepimpinan Kerajaan Negeri Selangor kepada rakyat Selangor.

Daripada rakyat, kepada rakyat dan untuk rakyat!

Wallahua'alam dan Wassalam.

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
24 Ramadhan 1435
22 Julai 2014

No comments: