27 February 2013

KALIMAH BiaDAP

(Apakah penyalah-gunaan kalimah ALLAH saperti ini yang dimimpikan Guaneng, Kitsiang & Karpal Singh; dan disokong pulak oleh Anwar & para pasrasitnya? Na'uzubillah minzalik!
Lakum diinukum waliyadiin - untuk kafir agama mereka, untuk kita agama Islam)

Salam 2 all.

KEMELUT KALIMAH ALLAH

Tindakan Lim Guan Eng membuat desakan pada 25 Disember 2012 sempena sambutan Krismas supaya Kerajaan Persekutuan memberikan kebenaran rasmi kepada penganut kristian menggunakan kalimah ALLAH didalam hal berkaitan agama kristian adalah jelas satu penghinaan terhadap Rukun Negara, mencabul Perlembagaan Persekutuan dan melanggar peruntukkan undang-undang negara!

Dan tindakan Anwar Ibrahim, Hadi Awang dan Lim Kit Siang membuat kenyataan bersama pada 08 Januari 2013 bahawa penganut kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH dengan alasan antara lain kononnya Islam membenarkannya membuktikan pakatan DAP-PKR-PAS adalah satu pakatan yang tidak menghormati agama Islam, Rukun Negara, Perlembagaan Persekutuan dan peruntukkan undang-undang negara.

Malahan Majlis Syura PAS telah pada 13 Januari 2013 menyanggah pendirian Presiden PAS sendiri dan ketetapan pembangkang DAP-PKR-PAS dengan membuat pendirian yang sama dengan Majlis Fatwa Kebangsaan dan para ulama' muktabirin serta NGO-NGO Islam dengan memutuskan bahawa kalimah ALLAH hanya boleh diguna oleh umat Islam dan melarang penggunaan kalimah ALLAH oleh non-Muslim termasuk kristian atas dasar aqidah!

Namun pembangkang, terutamanya Karpal Singh, berserta beberapa pimpinan DAP-PKR telah terus menerus mempertikaikan keputusan Majlis Syura PAS, malah ada yang mendesak supaya Majlis Syura PAS supaya menarik balik keputusan pelarangan tersebut dan akur dengan ketetapan pakatan DAP-PKR-PAS yang membenarkan kristian menggunapakai kalimah ALLAH!

Sebenarnya, Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Pengembangan di Kalangan Orang Islam) 1988 telah memperuntukkan melalui Seksyen 91 bahawa kalimah ALLAH (termasuk beberapa perkataan dan kalimah lain saperti Baitullah, solat dan lain-lain) adalah dilarang penggunaannya oleh bukan-Islam.

Enakmen tersebut digubal oleh Dewan Undangan Negeri Selangor yang bersidang pada April 1988 (semasa dibawah pemerintahan Kerajaan BN Selangor) dan digazetkan pada Julai 1988. Enakmen yang sama juga telah digubal oleh hampir kesemua Dewan Undangan Negeri yang lain.
Bermakna hampir semua negeri telah menggubal undang-undang melarang penggunaan kalimah ALLAH oleh non-Muslim.

Dan untuk memperkuatkan kedudukan, Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan ke 82 yang bersidang pada 5-7 Mei 2008 telah menetapkan pelarangan penggunaan kalimah ALLAH oleh bukan-Islam (sila rujuk www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/isu-tuntutan-penganut-kristian-terhadap-penggunaan-kalimah-Allah).

Fatwa pelarangan Majlis Fatwa Kebangsaan ini telah diikuti oleh hampir kesemua Majlis Agama Islam Negeri-Negeri termasuk Selangor yang membuat gazet bagi fatwa tersebut pada 18.02.2010 melalui Sel. P.U. 6.

Apa yang jelas ialah sudah ada peruntukkan undang-undang yang sah dan sahih digubal melarang penggunaan kalimah ALLAH oleh bukan-Islam. Peruntukkan ini dipanggil 'Undang-Undang Anti-Dakyah Agama' yang dengan jelas menyatakan memperuntukkan "bahawa penggunaan kalimah ALLAH adalah khusus untuk umat Islam dan penggunaan kalimah ALLAH dikalangan bukan Islam adalah dilarang sama sekali dalam apa perkara yang berkaitan dengan agama mereka".

Peruntukkan undang-undang ini pula sebenarnya dibuat berdasarkan peruntukkan Artikel 11 (4) Perlembagaan Persekutuan yang menyatakan dengan jelas bahawa Parlimen dan Dewan Undangan Negeri boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan agama lain terhadap orang Islam.

Dan ini semua adalah bersesuaian dengan semangat dan peruntukkan Rukun Negara dimana seluruh rakyat dan warganegara telah berikrar menyatakan antara lain akan menghormati, mentaati dan mempertahankan "keluhuran Perlembagaan & kedaulatan undang-undang".

Dan pelanggaran peruntukkan Undang-Undang Anti Dakyah ini boleh membawa kepada pertuduhan di Mahkamah Jenayah Sivil dan boleh dihukum termasuk penjara.

Dan jangan lupa Seksyen 298A Kanun Kesiksaan juga menjadikan ianya satu kesalahan jenayah jika seseorang itu "menyebabkan diatas alasan-alasan agama, suasana tidak harmoni, perpecahan, atau perasaan permusuhan, benci membenci atau niat jahat, atau memudaratkan dan sebagainya, pemeliharaan keadaan harmoni atau perpaduan".

Dan hukuman bagi pesalah dibawah Seksyen ini ialah "hendaklah disiksa dengan penjara selama tempoh tidak kurang dari dua (2) tahun dan tidak lebih dari lima (5) tahun".

Tidak cukop dengan itu, Tuanku Sultan Selangor secara jelas dan sarih bertitah melarang penggunaan kalimah ALLAH dikalangan penganut agama selain Islam termasuk kristian. Dan titah Tuanku Sultan Selangor diikuti dengan titah Tuanku Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah dan beberapa Sultan yang lain.

Ringkasnya, pelarangan penggunaan kalimah ALLAH dikalangan non-Muslim dalam apa perkara yang berkaitan dengan agama mereka adalah bersesuaian dengan ikrar dan peruntukkan Rukun Negara, sah dan sahih dibuat menurut Artikel 11 (4) Perlembagaan Persekutuan dan diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri serta telah digazetkan, dan ianya adalah satu kesalahan jenayah yang boleh dihukum minimum 2 tahun penjara dan maksimum 5 tahun penjara!.

Apa makna semua ini?

Maknanya sesiapa yang membenarkan, menyokong, mempromosi, mencadangkan, bersetuju, bersekongkol, menghasut dan dalam apa juga bentuk dan tindakan mahu kalimah ALLAH digunakan oleh penganut agama selain Islam termasuk kristian adalah mengkhianati Rukun Negara, mencabul Perlembagaan Persekutuan, menderhaka kepada titah Tuanku Sultan dan melanggar undang-undang yang sah dan sahih!

Cukup jelas kemelut dan isu penggunaan kalimah ALLAH yang dicetuskan oleh Lim Guan Eng pada 25 Dis 2012 dan kemudiannya disokong oleh kepimpinan DAP-PKR-PAS melalui kenyataan bersama Lim Kit Siang, Anwar dan Hadi Awang pada 08 Januari 2013 telah menyebabkan suasana tidak harmoni, perpecahan (termasuk didalam PAS sendiri), dan menyebabkan atau boleh menyebabkan permusuhan, benci membenci dan akan memudaratkan.

Ini terbukti dengan berlakunya begitu banyak lapuran polis yang dibuat, demonstrasi dan bantahan besar-besaran diseluruh negara termasuk dikalangan ahli PAS sendiri terhadap kepimpinan pembangkang sehingga membawa kepada memijak dan membakar gambar kepimpinan mereka sendiri. Malah Majlis Syura PAS dengan jelas memutuskan bahawa penggunaan kalimah ALLAH oleh selain umat Islam adalah ditegah samasekali atas dasar aqidah!

Akibat daripada itu, kita melihat pertelagahan terbuka sesama mereka. Datuk Harun Taib, disokong oleh Dato' Haron Din, Datuk Nik Amar dan lain-lain kepimpinan ulama PAS secara terbuka mencabar dan mengkritik Karpal Singh yang berkeras mahu kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH.

Sebaliknya Karpal Singh, disokong oleh beberapa pimpinan pembangkang secara terbuka mencabar kepimpinan PAS supaya menarik balik dan membatalkan keputusan Majlis Syura yang dibuat pada 13 Januari 2013.

Atas dasar itu, tindakan tegas dan tanpa kompromi perlu diambil saperti berikut iaitu pertuduhan dibawah Seksyen 298A Kanun Kesiksaan dan Seksyen 91 Enakmen Anti-Dakyah dan/ atau mana-mana peruntukkan undang-undang sedia-ada perlu dikenakan terhadap:

1. Lim Guan Eng yang pada 25 Dis 2012 membuat desakan melalui mesej Hari Krismas supaya Kerajaan Persekutuan membenarkan kristian menggunakan kalimah ALLAH dalam perkara berkaitan agama kristian;

2. Anwar Ibrahim, Hadi Awang dan Lim Kit Siang yang pada 08 Januari 2013 membuat kenyataan bersama mendesak kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH didalam perkara berkaitan dengan agama kristian; dengan menggunakan dan/ atau memberi gambaran seolah-olah Islam membenarkannya!

3. Karpal Singh yang terus menerus membuat kenyataan mendesak supaya kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH didalam perkara berkaitan dengan agama kristian walaupun rakan sekongkolnya Majlis Syura' PAS dengan jelas mengharamkannya!

Dan kepada rakyat Malaysia pelbagai agama dan kaum, cubalah ambil kemelut isu penggunaan kalimah ALLAH ini sebagai "pembuka jiwa & minda" dan gunakanlah aqal untuk berfikir; adakah kita mahu golongan jenis ini, yang sanggup mempolitik dan memainkan agama dan tuhan mereka sendiri sebagai pemimpin dan kerajaan memerintah kita?

Kalau tuhan pun mereka boleh politikkan, kalau tuhan pun mereka boleh permainkan, apakah jaminan kita rakyat Malaysia manusia biasa ini tidak akan dipolitikkan, tidak akan dipermainkan?

Kepada ahli PAS, bukalah minda dan jiwa anda! Anwar Ibrahim, manusia rosak akhlak yang anda beriya-iya sangat mahu tabalkan sebagai Perdana Menteri dengan jelas dan terang menolak keputusan Majlis Syura PAS. Malah bertegas mengheret PAS dengan berpegang kepada ketetapan 08 Januari membenarkan kristian menggunakan kalimah ALLAH!

Bukankah ini satu penghinaan kepada PAS, sedangkan slogan PAS ialah kepimpinan melalui ulama. Ulama' anda telah buat keputusan, jelas Anwar dan DAP menolak! Anda mahu mengikut Anwar atau ulama' anda? Sudah hilangkah maruah dan harga diri anda yang mengaku kepimpinan ulama' tetapi gagal mempertahankan, membela dan memartabatkan Ulama' sendiri dalam isu aqidah yang begitu fundamental?

Anda tidak pelik kah melihat Lim Guan Eng tiba-tiba menjadi dajjal bisu seribu bahasa? Dia yang mencetuskan kemelut isu kalimah ALLAH ini, tiba-tiba PAS pula yang menerima bahananya akibat tindakan kurang cerdik Presiden PAS mendahului ulama'!

Yang menjadi mangsa sekarang ialah ulama PAS. Timbalan Mursyidul PAS sahibul fadhilah Dato' Dr Haron Din yang tegas mempertahankan aqidah dan mahu menyelamatkan iman pengikut PAS pula kini dimaki hamun oleh penyokong pembangkang, termasuk para parasit.

Hinggakan ada yang menuduh Dato' Haron Din sebagai barua UMNO! Dan Lim Guan Eng pencetus kemelut ini, Anwar Ibrahim sebagai pembakar kemelut ini boleh terlepas! Dan sangat menghairankan ahli-ahli PAS boleh menjadi syaitan bisu; langsung tidak membela & mempertahankan ulama anda.

Dan yang paling memalukan, Pengerusi Majlis Syura PAS, Datuk Nik Aziz yang sepatutnya mempertahankan keputusan Syura PAS, sanggup ke rumah Karpal Singh membawa pisau bukan untuk berjihad membela keputusan syura, tetapi untuk memotong kek harijadi ke 82 dihari Taipusam dirumah kafir yang terang-terang menghina keputusan syura!

Adakah mendapat undi, memenangi kerusi dan pergi ke Putrajaya itu terlalu penting untuk anda sehingga anda menjadi kaum Pekak, Bisu & Buta kepada hak dan kebenaran?

Gunakanlah aqal yang waras yang ALLAH telah anugerahkan kepada kita. Janganlah kita terus-terusan mengambil sikap dan melakukan kesilapan dan kesalahan umat terdahulu - menjadi kaum Pekak, Bisu & Buta kepada kemungkaran dan kejahatan yang berlaku depan mata kita.

Sebab itu kita rakyat Malaysia, dan kita rakyat adalah Hakim, gunakanlah medan di Mahkamah Rakyat, didalam PRU 13 nanti untuk menghukum mereka ini, iaitu pakatan pembangkang DAP-PKR-PAS, dengan menolak mereka sepenuhnya dengan tidak memberikan walau satu undi pun kepada mereka sebagai tanda kita tidak setuju dan tidak redha, dan tidak mahu berskongkol mereka yang mengamalkan politik Machiavelli, matlamat menghalalkan cara, sehinggakan agama dan tuhan pun turut dipolitikkan!

Yang baik datangnya daripada ALLAH, yang tidak adalah kelemahan teman sendiri. Daripada ALLAH kita datang, kepada ALLAH kita kembali.

Semoga ALLAH memelihara aqidah kita, dan memberikan petunjuk dan hidayahNya agar kita terus berada dijalan yang lurus, bukan dijalan kaum yang dimurkai, dan kaum yang disesatkan.

Ameen!

Wallahua'lam & wassalam.

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin
Ahad
13 Rabi'ul Akhir 1434
24 Februari 2013

No comments: