26 October 2010

ZIONIS LA'NATULLAH


(Seorang anngota tentera zionis Israel berlaku biadap didalam rumah seorang warga Gaza di Falastin. Lihat gambar-gambar lain di laman yang dicatat dibawah) 

Salam 2 all.

Saya membaca lapuran sebuah badan bernama "Breaking the Silence" yang membuat pendedahan tentang sikap biadap dan kurang ajar tentera Zionis Israel terhadap umat Islam Falastin terutamanya di Gaza. Pendedahan ini disertai dengan gambar-gambar yang membuktikan sikap kebinatangan mrereka!! Yang hebatnya pendedahan ini dibuat oleh sebuah NGO Yaqhudi yang juga membenci sikap kehaiwanan golongan zionis la'natullah ini. Moga akan lahir lebih ramai Yahudi saperti mereka insyallah.

Malanganya umat Islam yang berbillion dimuka bumi hari ini hanya sekadar boleh mengeluh. Kekayaan hasil bumi yang diberi ALLAH kepada umat Islam hanya sekadar menjadi pengisi tembolok golongan terpilih. Angkatann tentera negara-negara Islam hanya sekadar menjadi pemerhati atau pemantau.

Dengan jumlah yang ramai, dengan kekayaan yang melimpah ruah, dengan tentera yang hebat, malah ada yang bersenjata nuklear, tetapi kini sekadar menjadi pemerhati melihat umat Islam disembeliah dan dianiaya di Falastin, Iraq, Afghanistan, Kosovo, Bosnia, Kashmir, Selatan Filipina, Selatan Thailand dan banyak tempat lagi. Apakah kita sudah menjadi umat yang terhina dan dihina? Dan yang lebih penting, apakah sebab musabab kita menjadi begitu hina? Jawapannya sebenarnya kita semua thau dan jelas. Tepuk dada tanyalah iman masing-masing!!

Semoga ALLAH memelihara sedikit keimanan yang ada dikalangan segelintir kita. Ameen.

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin

Selasa

17 Zul Qaedah 1431

26 Okt 2010

################################

BAITULMUQADDIS - Sebuah kumpulan hak asasi manusia Israel, Breaking the Silence menyiarkan gambar-gambar terbaru yang menunjukkan askar Israel bergambar dengan tahanan dan merosakkan rumah orang Palestin yang dirakamkan dalam Perang Gaza 2008 hingga 2009.

Dalam satu gambar, seorang askar mengacukan raifal ke arah muka seorang tahanan yang matanya ditutup.

Sementara itu, seorang askar lain menconteng dinding sebuah rumah dengan lambang Star of David dan menulis ayat yang bermaksud dia akan datang sekali lagi.

Dalam gambar yang lain, beberapa orang askar kelihatan tersenyum dan bergaya di dalam sebuah rumah milik seorang penduduk Palestin.

Satu lagi gambar menunjukkan seorang askar menunjukkan aksinya di belakang seorang wanita bertudung yang memasak di dapur.

Tentera Israel bagaimanapun tidak memberi sebarang komen segera mengenai gambar-gambar itu.

Pendedahan gambar-gambar itu dibuat selepas satu siri insiden yang sama berlaku dalam laman web sosial di Internet.

Pengasas Breaking the Silence, Yehuda Shaul enggan mendedahkan sumber gambar-gambar itu diperoleh.

Namun dia menjelaskan pihaknya telah menerima puluhan gambar yang menunjukkan bahawa tindakan kurang ajar askar Israel itu semakin berleluasa.

"Ia sudah menjadi norma pasukan tentera Israel. Ia adalah kesan langsung di kawasan yang kamu (Israel) kuasai setiap hari. Kamu (Israel) menjadi korup dan tidak lagi mampu melihat mereka (orang Palestin) sebagai manusia," kata Shaul.

Shaul memberitahu, pihaknya masih cuba untuk menentukan lokasi gambar-gambar itu dirakamkan.

Pada Ogos lalu, gambar-gambar di laman sosial Facebook menunjukkan seorang askar wanita bergambar dengan beberapa orang tahanan Palestin.

Satu klip video di laman perkongsian video YouTube turut menunjukkan seorang askar menari di sebelah tahanan wanita Palestin yang memakai tudung. - AFP

No comments: