23 June 2011

BiaDAP-KINI

(Siaran MalaysiaKini 22.06.2011 yang jelas provokatif, lucah, kesat, biaDAP, menghina Islam & bangsa Melayu)

Salam 2 all.

Media portal MalaysiaKini yang pro Anwar & pakatan PAS-PKR-DAP menyiarkan lapuran berikut semalam hari Rabu 22.06.2011 (dan teman catat semula tulisan tersebut secara verbatim, word by word,letter by letter):

"rajm: My dear fucker minister, to have Islamic names does not mean they are Malays. Malays are not the only people in the world to practice Islamic relegion. Actually these so called malays in the first place are not muslims they were actually practising hindu relegions just like the Balainese. Please don't talk corcks you MALAY hindu bastards. Look at MNahathir just because he apes the malay customs he becomes a malay and his father becomes a BASTARD".

Ini adalah komen yang disiarkan dalam lapuran bertajuk "Jamil says no apostacy, just a mistake in registration" tulisan wartawan mereka bernama Jimadie Shah yang disiar pada jam 06.20pm pada 22.06.2011. Ianya berkaitan isu permohonan untuk membatalkan status Islam dalam kad pengenalan beberapa orang pemohon di Mahkamah Syariah. Datuk Seri Jamil Khir, Menteri di JPM menjelaskan bahawa mereka ini sebenarnya bukan Islam tetapi mempunyai nama Melayu. Jadi semasa proses pendaftaran dibuat, status agama mereka secara silap disebut "Islam" kerana nama Melayu mereka.

Contohnya nama 'IDRIS JALA'. Namanya berbunyi Melayu, tetapi sebenarnya dia Kristian, dan memang dilahirkan Kristian, tidak pernah pun memeluk Islam. Itulah sebenarnya yang terjadi. Atas alasan itu, jelas Datuk Seri Jamil Khir, Mahkamah Syariah sepatutnya membenarkan permohonan mereka, kerana ini bukan permohonan murtad, sebaliknya penukaran status ke agama sebenar mereka didalam kad pengenalan.

Tapi yang menjadi isu sekarang ialah mengapa media portal pro Anwar ini begitu biaDAP dan kurang ajar menyiarkan komen saperti diatas. Menggunakan perkataan mencarut, lucah dan porno saperti "fucker", "bastards", "corcks", provokatif, menghina agama Islam, menghina mantan PM Tun Dr. Mahathir, melabel bapa Tun Dr. Mahathir sebagai "bastards" iaitu "anak haram", menghina seorang Menteri beragama Islam, menghina umat Islam dan menghina bangsa Melayu.

Sedangkan didalam ruangan peringatannya, media portal pro pembangkang ini menyatakan bahawa penggunaan bahasa kesat, lucah, serangan peribadi adalah dilarang!!! Apa punya hipokrit! Mereka melanggar peraturan yang mereka buat sendiri, petikan diatas jelas bersifat provokatif, lucah, menggunakan bahasa kesat, serangan peribadi keatas individu tertentu dan menghina agama Islam dan bangsa Melayu.

Apakah semua ini dihalalkan atas nama kebebasan bersuara! Apakah ini semua dibenarkan atas nama hak asasi manusia! Adakah mana-mana agama, tamaddun dan peradaban yang menghalalkan dan membenarkan perlakuan lucah, kesat, porno, provokatif, biaDAP dan kurang ajar saperti ini!!!

Teman mendesak Kerajaan supaya janganlah lagi mengambil sikap lemah-lembut (lebih banyak lemah dari lembut) dan bertolak ansur yang melampau. Ini adalah golongan yang tidak faham budi bahasa dan akhlak dan peradaban timur. Sudah berapa kali media portal ini membuat lapuran dan siaran yang jelas berbohong, putar belit, provokatif, rasis, biadap dan kurang ajar!

Kerajaan sudah terlaslu banyak bertolak ansur dengan memberi peringatan dan amaran acap kali. Bukan sahaja mereka makin angkuh, malah makin biaDAP, sombong dan berasa diri mereka "untouchable". Sudah tiba masa Kerajaan mengambil sikap "enough is enough".

Janganlah terlalu berlembut sehingga menimbulkan persepsi kepada rakyat yang kerajaan ini hanya tahu bagi amaran tapi tiada tindakan, tiada ketegasan. Jangan sampai rakyat sendiri menolak Kerajaan kerana "enough is enough", rakyat sudah muak dengan budaya amaran demi amaran tetapi langsung tiada tindakan. Sebab tiada agama, tiada bangsa, tiada tamaddun yang boleh menerima kebiaDAPan, keangkuhan dan sikap kurang ajar saperti yang ditunjukkan oleh media portal saperti MalaysiaKini ini. Kebebasan bersuara ada hadnya; dan bersifat provokatif, lucah, kesat dan porno jelas sudah melangkaui had tersebut.

Teman dengan ini mendesak Kerajaan supaya:

1. mengambil tindakan tegas dan "no mercy" terhadap pemilik dan editorial portal MalaysiaKini termasuk mengheret mereka ke muka pengadilan dengan pertuduhan jenayah dibawah Akta Hasutan, Kanun Kesiksaan dan lain-lain undang-undang berkaitan hasutan, dan keselamatan dalam negara;

2. membatalkan media portal ini dan menutup laman web dan operasi mereka termasuk menyita pejabat dan pusat gerakan mereka;

3. Steven Gan dan seluruh sidang editorial dan pengurusan MalaysiaKini wajib memohon maaf secara terbuka kepada umat Islam, bangsa Melayu, dan khususnya kepada Tun Dr. Mahathir dan Datuk Seri Jamil Khir Baharom.
Kami rakyat yang cintakan keamanan dan kedamaian serta keharmonian menanti tindakan tegas Kerajaan. We are watching, and we are waiting. But our patient has its limits. Don't take us for granted, and don't take us for a ride!!!

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Khamis21 Rejab 1432
23 jun 2011

*Nota: isu ini telah teman bangkitkan dalam sidang Dewan Rakyat lewat petang tadi semasa membahaskan rang undang-undang perbekalan tambahan bagi Kementerian Penerangan, Warisan & Komunikasi.

*bagi yang berminat dengan ulasan lanjut serta gambar petikan komen diatas yang lebih jelas, sila ke laman wab www.apanama2020.blogspot.com

10 comments:

anti bohmau said...

TAHNIAH YB!

MENDIDIH MENGGELEGAK HATI SY MEMBACA APA YG KOMENTAR ITU MEMAKI HAMUN TUN MAHATHIR. MEMANG SILAHANAT TU BUTA SEJARAH, BUTA PERUT & TIDAK LAYAK DUDUK DI NEGARA MALAYSIA YG AMAN TERCINTA INI...

DATO HISHAMUDDIN! JGN ASYIK MEMBERI AMARAN SHJ!!! KADUK DAH NAIK JUNJUNG, CACING DAH NAIK KE MATA! MEREKA YG BIADAP NI PERLU DIAJAR...TOLONGLAH AMBIL TINDAKAN. SEGERA!

shinko said...

Salam YB,

Menyirap darah saya baca posting ni. Ayuh YB kita kumpul orang, kita bakor terus pejabat deme ni. Takpela kena masuk penjara atau dihukum bunuh pun. Kita bagi bersih dengan parasit macam ni.

ishak99 said...

Saya sokong 100%. Kerajaan mesti tegas mengheret mereka yang bertanggung jawab. Penulis article tersebut disaman diatas kebiadapannya

rexuan said...

untuk pengetahuan tuan, bahasa2 mencarut dari komentar2 mmg dah sekian lama mendapat siaran di laman2 pro-pakatan. salah satu dari tuntutan bersih 2.0 ialah akses media yg bebas dan adil. mgkin bersih 2.0 mahu komen2 sebegini bebas dan dibenarkan di media2 arus perdana untuk anak2 mereka baca.
jadi disini kita nampak tarbiyah pok nik iaitu tuhan juga mencarut dah diterima oleh org2 kafir dan mereka mengamalkan dgn cemerlang. jadi saya tak ralat langsung untuk menggelar mereka ni Pakataik Rakus.

seti mahanum said...

Assalamualaikum YB.
Saya ada membaca artikel tersebut tetapi, terus saya tutup tak mau baca apabila sampai ' my dear fucker minister'. Tapi saya terus baca apabila ianya tercatit didalam blog tuan. Sedih sungguh apabila ada manusia yang sanggup mencarut bekas PM dengan kata-kata kesat.
Tapi saya masih ingat bagaimana ulasan Tun M, iaitu melayu mesti bersyukur kerana tiada mana-mana bangsa atas dunia ini dilahirkan terus 'ISLAM'. Salahkah tafsiran ini?.
Walaubagaimanpun dengan ulasan tuan saya pun amat bersetuju kerajaan mengambil tindakan tegas ketasa laman portal ini yang tidak bertanggungjawab.

sang sepakat said...

Teruskan tuan moga allah beri kekuatan dan jalan pada tuan...ameen. tuan memang berani.

ben asmat said...

Menteri KDN patut dibuang oleh DS Najib, walaupun dia nya sepupu sebab Hishamuddin sangat lemah, takut, hanya beri amaran dan ini lah sebab mereka berani apa saja. Enough is enough for hishamuddin, beri menteri belia dan sukan jikalau nak lantik lagi.

Bingai @ Bangang said...

Nak buat camne, YB. TDM pun mungkin silap agak sebab biarkan novel SHITrawan Negara mempengaruhi rakyat satu ketika dulu.

samba10 said...

Tahniah YB Zul, kerana mengutarakan perkara ini di Dewan Rakyat. Perkara ini tidak boleh dibiarkan, apa yang saya kesalkan di sini adalah penulis dan pengarang MalaysiaKini masih tuli dalam perkara sejarah Melayu dan Perlembagaan Malaysia. Yang saya kesali adalah Gen-Y seperti saya sekarang masih kurang pemahaman mengenai sejarah dan 'core value' negara kita. Alhamdullilah saya bukanlah dari golongan yang tuli mengenai perkara ini. Saya benar-benar berharap YB dapat membongkar lagi fakta-fakta yang cuba diputar belitkan oleh pembangkang dan kaum Anwarisme ini. Tahniah sekali lagi YB.. -Nasnoor Juzaily

zul said...

Malaysia kini adalah anasir Yahudi yang modus operandinya memporak-perandakan Malaysia dibiayai oleh NED untuk boneka Yahudi iaitu Anwar Ibrahim. lihat fakta yang dikeluarkan oleh NED sendiri yang membiayai Mkini Dotcom Sdn Bhd:

www.ned.org/where-we-work/asia/malaysia