19 November 2013

PAS MENGAMUK?

Dulu ente sambut birthday rumah ana, apasal ente punya budak tarak hantam?
Salam 2 all.

Sekali lagi musim pemilihan PAS akan berlangsung iaitu pada 22.11.2013 ini di Shah Alam. Kecuali jawatan Presiden yang Datuk Seri Hadi Awang pegang tanpa ada pertandingan sejak Allahyarham Datuk Fadhil Nor kembali ke rahmatullah, semua jawatan utama dipertandingkan.

Daripada jawatan Timbalan Presiden sampai Jawatankuasa Pusat, semuanya ada pencabarnya! Dan seperti juga pemilihan sebelum ini, pertembungan sengit berlaku diantara kumpulan pro-agamawan dan kumpulan pro-anwarinas.

Saya percaya bagi UMNO, mereka sangat mengharapkan supaya kumpulan pro-anwarinas ini menang. Ini kerana kemenangan mereka akan pasti memudahkan kerja UMNO untuk menghadapi dan memenangi PRU-14 nanti insyallah.

Ini terbukti didalam PRU-13 pada 05.05.2013 lepas bilamana PAS kehilangan banyak kerusi Parlimen, malah hilang Kerajaan Negeri Kedah.

Kerana apa?

Kerana orang Melayu-Islam dah muak dengan gelagat dan perangai kumpulan pro-anwarinas. Mereka dilihat sebagai kaldai tunggangan DAP, terlalu taksub kepada Anwar, terlalu benci kepada orang Melayu-Islam yang tidak sehaluan dengan mereka, dan macam-macam lagi.

Pokok pangkalnya, mereka dilihat sebagai golongan yang tidak boleh diberi kepercayaan untuk membela, memartabat dan mempertahankan maruah bangsa dan agama!

Jadi dalam diam saya percaya UMNO mengharapkan sangat kumpulan pro-anwarinas mendapat kemenangan besar dan kumpulan pro-agamawan kalah teruk. Dan perwakilan PAS akan dapat membantu UMNO mencapai impian itu dengan memberi undi besar kepada kumpulan pro-anwarinas!

Satu fenomena yang saya tak pernah tengok sebelum ini berlaku dalam kepanasan kempen pemilihan PAS kali ini.

Banyak yang beratur keluar kenyataan didalam akhbar Utusan Malaysia! Tetiba akhbar Utusan sarat dengan kenyataan daripada orang PAS! Siap gambar lagi!

Utusan Malaysia!?!?!?

Suratkhabar yang dikafirkan! Suratkhabar yang ditongsampahkan! Suratkhabar yang mau dibakar!

Tau-tau beratur masing-masing keluar kenyataan dalam Utusan Malaysia.

Dan tiba-tiba ramai hero kampung muncul! Karpal Singh dan DAP menjadi bahan godaman dan hentaman. Konon cerita Karpal hina PAS; Karpal tidak menghormati PAS; Karpal tidak menghargai sumbangan PAS - hanya kerana Karpal buat kenyataan PAS patut dilarang guna nama Islam.

Hero-hero kampung yang selama ini senyap membisu macam bisul tumboh celah gigi tau-tau menghunus pedang nak berjihad menentang Karpal Singh!

Karpal tentu tersenyum senget melihat gelagat kaum yang sedang berhemPAS pulas cuba menumpPASkan satu sama lain melalui publisiti dalam suratkhabar UMNO pulak tu!

Tentu Karpal Karpal Singh masih teringat sambutan harijadi ke 80 Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz dirumah dia siap dengan kek tu! Agaknya bau kek tu pun masih belum hilang lagi!

Tau-tau menjelang pemilihan ni Karpal Singh tu sekarang dah menjadi punching bag jaguh-jaguh kampung yang berkompang sakan sekarang ni!

Sedangkan rasanya kenyataan lebih teruk daripada itu Karpal pernah buat, tapi hero-hero kampung ni sepi membisu je!

Masih ingat 'over my dead body?'.

Masih ingat 'hudud tidak boleh dilaksanakan?'.

Bukan sahaja PAS tidak membantah, malah pernah ada pemimpin kanan PAS menegaskan sesiapa menentang Karpal mesti langkah 'my dead body' dulu!

Takkanlah PAS sekarang baru nak sedar DAP memang tidak pernah menghormati PAS. Bagi cauvinis rasis extremis ini, PAS hanyalah kaldai tunggangan untuk mengelabui mata umat Melayu-Islam, alat untuk menjatuhkan kerajaan Melayu-Islam UMNO, itu sahaja.

Kalau hakikat itu pun PAS belum sedar lagi, memang dah parah penyakit angau mike ni yop!

Jadi kepada perwakilan dan muktamirin PAS, undilah kaum pro-anwarinas, bagilah mereka menang besar. Kalahkan kaum pro-agamawan, campak dema jauh-jauh macam mike campak Ustaz Nasharuddin Mat Isa, dan buang dema macam sampah macam mana mike buang Datuk Dr. Hasan Ali.

Selamat bermuktamar!

Wallahua'alam dan Wassalam.

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
15 Muharram 1435
19 Nov 2013

No comments: