13 October 2011

MAT INDERA HamPAS!

Salam 2 all.

Teman hairan bin ajaib dengan kaum Anwarinas yang beriya-iya nak mempertahankan Mat Indera sebagai wira, dan diwaktu yang sama memaki hamun anggota polis dan keluarga yang mempertahankan Balai Polis Bukit Kepong sebagai "barua Inggeris".

Mat Indera itu komunis! Period!!!


Nak gaduh apa lagi. Kepala komunis Malaya masa itu namanya Cik Dat Anjang Abdullah @ Abdullah CD. Setiausaha Agong PKM masa itu ialah Chin Peng. Didalam Parti Komunis Malaya ni ada satu pasukan bersenjata komunis berbangsa Melayu, dipanggil Rejimen Ke 10 berpangkalan di Selatan Thai. Rejimen ke 10 diketuai oleh seorang pegawai komunis Melayu bernama Rashid Maidin. Abdullah CD , Pengerusi PKM dalam bukunya "Memoir Abdullah CD (Bhg Kedua): Penaja & Pemimpin Rejimen Ke 10" di mukasurat 115 menceritakan mengenai pasukan ini dan peranan Mat Indera saperti berikut:

“Salah satu pasukan bersenjata Melayu Johor yang berpengaruh dan luas kawasan gerakannya ialah pasukan di bawah pimpinan Mat Indera dan Kadir Murei’ih. Pasukan ini bergerak di kawasan dari Muar hingga ke Air Hitam, Batu Pahat dan Segamat. Mereka mendapat sambutan yang hangat dari massa rakyat, banyak kampung telah disusun menjadi pangkalan gerila yang kukuh, banyak darah-darah baru mengalir masuk tentera. Dengan itu terbentuklah satu pangkalan gerila yang luas di kawasan Pantai Barat N egeri Johor.”
Dan kepala komunis ini cukup jelas didalam bukunya mengenai serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong dan peranan Mat Indera bila beliau menceritakan:

“Pada 23 Februari 1950 satu kompeni pasukan gabungan yang terdiri dari kawan-kawan Tionghua dan 2 platun kawan Melayu di bawah pimpinan Mat Indera melancarkan seran
gan mendadak ke atas Balai Polis penjajah di Bukit Kepong yang berkekuatan 1 platun.”
Cukup jelas; sudah terang bersuluh pula. Mat Indera itu komunis! Ketua pasukan bersenjata komunis lagi! Bersekongkol dengan pasukan komunis berbangsa Cina, Mat Indera mengepalai serangan dan pembunuhan terhadap Balai Polis Bukit Kepong. Dan kita semua tahu bagaimana anggota polis dan keluarga mereka yang mempertahankan Balai Polis Bukit Kepong dibunuh, ada yang dibakar hidup-hidup! Ini semua dilakukan oleh Mat Indera dan pasukan komunis bersenjatanya!

P/s: teringat parti Mat Sabu dok bersekongkol dengan parti cauvinis Cina biaDAP untuk membunuh dan menghancurkan pemerintahan Kerajaan orang Melayu beragama Islam...isyk..isyk..isyk..sejarah berulang balik rupanya!

Jadi apa rasionalnya kaum Anwarinas beriya-iya sangat nak mempertahankan Mat Indera komunis ni, dan memaki hamun polis Melayu Islam dan keluarga mereka yang mempertahankan Balai Polis Bukit Kepong. Takkan sebab nak undi sampai sanggup "meliwat" sejarah bangsa dan negara sendiri yop! Cuba mike perhati tengok apa rasional kaum Anwarinas mengidolakan dan memuja Mat Indera komunis ni!

Pertama, dema kata nama Mat Indera tercatat dalam buku bertajuk Pengukir Nama Johor. Apa lah punya bangang! Takkanlah sebab nama dia dicatat dalam buku tu terus Mat Indera jadi hero yop. Awat mike boleh jadi bangang sampai macam tu. Abu Jahal bapak jahil pun tak sebangang tu!

Kalau macam tu, dalam Al Quran ada sebut nama Abu Lahab, Namrud, Firaun dan lain-lain; habis dema tu hero ke yop; hanya kerana disebut dalam Al Quran. Bodohlah namanya tu yop. Bacalah dalam konteks apa nama dema disebut. Kan jelas daripada fakta yang ALLAH beri dalam Quran tu yang dema tu kaum yang dila'nat!

Kedua, dema guna kenyataan konon adik Mat Indera yang dakwa abangnya bukan komunis. Teman tak tahu setakat mana kebenaran kenyataan ini. Tapi pada waktu itu, yang teman diberitahu adik Mat Indera ni baru berumur 4 tahun! Cuba banding kenyataan budak umur 4 tahun dengan kenyataan ketua komunis Abdullah CD sendiri!

Pendek cerita yop, takkanlah kerana politik sampai sanggup memutar belit sejarah. Faktanya jelas. Dan dicatat pulak oleh kepala komunis itu sendiri dalam sebuah buku. Ke mike tak baca pun buku kepala komunis sanjungan mike ni yop? Jangalah sampai jadi macam "ChinaDOLL dicucuk hidong" yop! Cukup-cukuplah tu. Udah-udahlah berbohong, memutar-belit, berpolitik sampai nak menjahanamkan agama, bangsa dan negara sendiri. Jangan jadi macam kalkatu yang menjahanamkan diri sendiri kerana terpukau dengan cahaya kepalsuan!

Tepuk dada tanya kepala otak mike sendiri yop! Adakah kebangangan mike sudah sampai ketahap "beyond repair", yang dah tak boleh nak diperbaiki lagi!

Adios amigos, grasias senor!

Wallahua'lam & wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Khamis
15 ZulQaedah 1432
13 Okt 2011

No comments: