22 January 2010

KHUTBAH 06 SAFAR: AGENDA KUFFAR

Salam 2 all.

Segala puji bagi ALLAH Tuhan Yang Maha Esa, kami ikhlas beragama kerana ALLAH walaupun kafir,musyrik dan munafik tidak menyukainya. Saya menyeru kita semua, bertaqwalah kita dengan taqwa sebenarnya kepada ALLAH swt, dan janganlah kita mati melainkan sebagai Muslim.

ALLAH memperingatkan kita umat Islam bahawa "Sesungguhnya Yahudi n Kristian tidak akan redho dgn kita sampai bila2 selagi kita tidak mengikut cara hidup mereka. Katakanlah, cukup petunjuk ALLAH bagi kami. Tetapi,jika kamu menuruti Yahudi n Krtistian setelah datang 'ilmu (Al Quran) kepada kamu, maka tiada lah petunjuk dan bantuan Aku bagi kamu" Al Baqarah:120.

Sidang Jumaat sekelian, ALLAH memperingatkan bagaiamana Yahudi dan Kristian akan terus-menerus menjalankan rancangan dan konspirasi untuk menyesatkan kita sehingga kita menurut telunjuk mereka.

Sebab itu sesungguhnya amatlah bodoh dan jahil bagi kita jika menilai isu penyalahgunaan kalimah ALLAH dari sudut hak segelintir Kristian dlm negara kita. Kerana sebenarnya ada agenda dan konspirasi besar lebih daripada itu yang menjadi perancangan mereka.

Persoalan yang sepatutnya kita bertanya, siapakah tuhan yangg disembah oleh Kristian? Jawabnya Jesus!
Siapakah nama tuhan kristian yang mereka gunapakai samada dalam bahasa inggeris,tamil,cina dll? Jawabnya Jesus!

Oleh itu, mengapa mereka beriya-iya mahu mengguna nama ALLAH bagi kristian versi Melayu?

Jawabnya sudah tentu ada agenda jahatnya, agenda halus untuk memperolok-olok dan mempermainkan nama ALLAH Yg Maha Esa. Untuk memporak-perandakan agama Tauhid yang benar dan hak ini.

Sebenarnya ini adalah antara agenda jahat golongan yg memperjuangkan penubuhan Suruhanjaya Antara Agama atau IFC dalam negara ini. Perjuangan mereka adalah untuk menyamaratakan semua agama. Setelah gagal, mereka lakukan pelbagai cara untuk menghidupkan isu IFC dengan mencetuskan pelbagai isu dengan tujuan menunjukkan betapa pentingnya IFC ini ditubuhkan, menjadi medan dialog dan perbincangan kononnya bagi menyelesaikan isu-isu agama yang mereka sendiri reka dan cetuskan.

Mereka tahu mereka akhirnya akan tewas juga dalam penyalahgunaan nama ALLAH ini. Tetapi dengan mencetuskan isu sebesar penyalahgunaan nama ALLAH, dan dengan pembakaran masjid, surau, gereja, gurdwara dll, mereka berharap kita akan menerima desakan betapa pentingnya IFC ditubuhkan.

Kini ada diantara kita umat Islam sudah terperangkap dengan mainan halus ini. Sudah ada diantara kita mula mengangguk kepala mengiya-iyakan cadangan penubuhan IFC.

Sedarlah sidang Jumaat yang dikasihi ALLAH, penubuhan IFC adalah kesinambungan daripada siri-siri usaha untuk menyesatkan kita umat Islam. Tujuan besar IFC adalah meletakkan Islam sama dengan agama lain.

Sedangkan Islam itu agama a'la-ianya tinggi, tiada yg lebih tinggi daripada Islam. Islam adalah agama haq dan benar, dan pasti menang atas agama lain,walaupun musyrikin kafir tidak suka. (Attaubah:33).

Malah Perlembagaan Negara sendiri meletakkan Islam ditempat yang tinggi dan mulia. Islam dijadikan agama persekutuan, dan institusi-institusi Islam diberi tempat dalam Perlembagaan, daripada masjid, sekolah, hingga ke mahkamah syariah. Malah undang-undang Islam tidak boleh disentuh oleh sesiapa pun walaupun perlembagaan atau undang-undang negara digantung dalam keadaan darurat.
Inilah kedengkian dan kesumat dihati para kuffar, merka tidak boleh menerima hakikat ini.

Mereka berjaya lakukannya di Indonesia apabila Sukarno menerima dan melaksanakan Dasar Pancasila hingga agama semua dianggap sama. Disebabkan agama semua sama, maka tuhannya juga perlu sama. Maka jadilah nama ALLAH yg Esa menjadi nama tuhan kristian dan agama lain. Sehinga muncullah gereja dimerata Indonesia dengan nama Rumah ALLAH Pengasih. Hinggakan bila mati poun disebut "Allahyarham Paulus telah kembali ke rahmat ALLAH, semoga dia mendapat tempat didalam syurga ALLAh berserta Anaknya AlMasih dan Bunda Maryam. Mari kita adakan acara selawat (koir) untuk memperingati Allahyarham"-sedangkan Paulus simati itu sebenarnya kristian. Begitulah celarunya masyarakat disana.

Hinggakan bila ditanya gadis Melayu Islam mengapa mahu dipilih juga jejaka Kristian sebagai teman, jawabnya kerana udah tidak ada beza dong, "Enrika juga tuhannya ALLAH, dia juga mahu ke syorga,jadi apa bezanya pak" tanya gadis-gadis Melayu di Indonesia!!

Semoga ALLAH memberikan petunjuk kepada kita akan fitnah besar yg sedang melanda umat Islam di Malaysia hari ini.

Bersyukurlah kerana kita di Malaysia adalah satu-satunya umat Islam yg kesucian aqidahnya masih tepelihara dan belum tercemar. Walaupun ada dikalangan kita sudah terperangkap dengan konspirasi dan agenda halus kuffar ini, sehingga ada yang sanggp melondehkan aqidah dan agamanya menari-nari menurut gendang tarian kafir la'natullah ini, namun percaya dan yakinlah, kami akan terus memperjuangkan aqidah Islam yang suci ini walaupun terpaksa berdepan dengan segala tohmah dan mehnah.

Biarlah kita dituduh jumud dan bodoh oleh manusia, tetapi yang dikira disisi ALLAH ialah nilai ketaqwaan kita. Kalau sampai nama ALLAH pun kita rela gadai demi habuan dunia yang terlalu sedikit, apa lagi yang tinggal kepada kita umat Islam.

Oleh itu saya menyeru diri saya dan para jemaah rahimakumullah supaya bersatulah kita dibawah tali ALLAH, peganglah Al Quran dan sunnah Rasul dengan sebenar-benarnya. Sesiapa juga yang mengucap kalimah La ila haillallah..mereka ada ikhwanul muslimin. Mereka saudara kita. Sesiapa yang menentang ALLAH, yang enggan mempertahankan kalimah La ila ha illallah, itu adalah musuh ALLAH, dan musuh ALLAH adalah musuh kita juga.

Zulkifli Bin Noordin
Jumaat
06 Safar 1431
22 Januari 2010

2 comments:

Jason Kay said...

Dear Zul,

I am a Christian.
I am not trying to convert any Muslim to Christianity. Article 11(4) of our Constitution
is very clear.
You really don't need to have this fear/worry.

Jason Kay
http://jasonkaykl.blogspot.com

Desa Saujana said...

Jason
saya tak pandai tentang undang2 tetapi nama Allah adalah hak Allah dan sebagai orang Islam yang menyembah Allah, saya tak suka nama Allah digunakan oleh agama2 lain di negara ini.

Biarlah Christian dengan Trinity dan Muslim dengan Allah.

Di Malaysia, understanding ini telah terlalu lama sehingga menjadi 'culture'.

Jadi, jagalah sensitiviti masyarakat Islam di negara ini.